...viimeinkin miehen poika lähti omille teilleen ja huusholli on jälleen oma. Ihana rauha ja hiljaisuus, ei ketään jättämässä likaisia astioita pitkin, pudottelemassa tavaroita lattialle, loikomassa sohvalla, maiskuttamassa ruokapöydässä, kuuntelemassa rumaa musiikkia olohuoneessa. Aah, aah, aah. Ihanaa. Ei tarvitse koko ajan olla huomauttelemassa asioista ja yrittämässä sietää. Kuulostan melkoiselta kotinatsilta, mutta tältä tuntuu.

Samoin tein mieskin lähti hallille katsomaan, mikä meidän autoa vaivaa kun on alkanut jurnuttaa ajossa. Joku laakerivika lie. Vähän toisaalta harmittaa, olisin halunnut viettää vihdoinkin aikaa hänen kanssaan kahdestaan, toisaalta ymmärrän - tänään on päivä jolloin varaosaliikkeet on auki, ja ollaan mietitty mahdollista pientä kotimaan/Viron reissua yhdessä ennen miehen töiden ja mun koulun alkua. Rikkonaisella autolla se ei onnistu.

Mutta viihdynhän minä yksin, hienosti viihdynkin. Ulkona on nätti sää, lähden pihalle kohtapuoleen ja vetäisen taas reilun kävelylenkin. Se menee tuon eilen laaditun Happy-listan kuntoilu- ja ulkoiluosaan. Katsotaanpa sitä listaa muutenkin ja suunnitellaan vähän:

- hyvä ja terveellinen, puhdas ruoka. Paljon kasviksia. -> granaattiomenarahkaa tänään, sekaan siemeniä. Kaupassa pitää ehtiä käymään, kasvisostoksilla. Tosin kaapista löytyy vielä kasvis-juustomunakasainekset.

- riittävä uni. -> toteutui :)

- kuntoilu. Hyvän peruskunnon ylläpitäminen. Ulkoilu. Luonto. -> lenkin jälkeen kotitreeni.

- kissat, kissat, kissat. Heh. No ehkä vähän muutkin elukat. -> kissoista saan kestoterapiaa.

- kontaktin säilyttäminen pariin hyvään ystävään. -> tälle ei ehkä tänään ole saumaa, voinhan toki pari FB-viestiä heittää.

- parisuhteen hoitaminen. -> Onnistunee illalla kun isäntä kotiutuu. Suunnitellaan sitä reissua,

- rauha, hiljaisuus. -> sitä ON <3

- mielekäs työ ja itseni kehittäminen siinä. -> pidemmän tähtäimen juttu. Koulun alkuun on vielä melkein kaksi viikkoa, työt alkavat maaliskuulla.

- taloudellinen turvallisuus. -> tänään on laitettava lomautusrahahakemus eteenpäin.

- tieto siitä, että läheiseni voivat hyvin. Heidän hyvinvointinsa tukeminen niillä keinoin kuin on itselleni mahdollista. -> ostan keskimmäiselle pojalle lämpökerraston. Jos joutuu ensi viikolla ulkotöihin.

- sauna. -> heh, ei meillä tämmöistä mahdollisuutta nyt ole, mutta josko Laulasmaan kylpylän saunamaailma?

Eilinen kaljan juonti loppui tragikoomisesti, tyhjensin ekan pikkutölkin ja avasin kyllä toisenkin. Maistoin kerran ja lykkäsin sen miehen käteen, ei tehnyt mieli. Positiivista.